Вентиляція та кондиціонування ресторанів і кафе

проектування, монтаж, гарантія, сервіс

Приклади виконаних робіт

Навіть самий вишуканий заклад з самою витонченою кухнею не буде користуватися популярністю у відвідувачів, якщо в ньому буде жарко, душно, або в основний зал будуть проникати з кухні аромати їжі, що готується. Адже відвідуючи ресторан або кафе, люди хочуть відпочити з комфортом. А комфортна, затишна обстановка створюється не тільки за допомогою красивого інтер'єру, смачної їжі, приємної музики, ввічливого обслуговування. Важливу роль тут відіграє здоровий мікроклімат, тому що температура, вологість і чистота повітряного середовища безпосередньо впливають на самопочуття та настрій людей.

Будь-який ресторан або кафе розділений як мінімум на 2 зони: одна – для приготування їжі, інша – для відпочинку відвідувачів. Крім того можуть бути: кімнати для куріння, окремі банкетні зали, або інші приміщення. К кожному з них пред'являються абсолютно різні вимоги до мікроклімату. Наприклад, на кухні вентиляційна система зазвичай складається з двох частин – місцевої та загальної. Місцева (витяжні парасолі) застосовується для забезпечення відводу тепла від варильних поверхонь, а загальна (припливно-витяжна) – для створення оптимальних умов праці персоналу.

Зону відпочинку відвідувачів необхідно забезпечити достатнім обсягом свіжого повітря комфортної температури. Причому повітряні потоки повинні розподілятися так, щоб не створювати протягів і не потрапляти безпосередньо на людей. Всі перераховані вище особливості в обов'язковому порядку потрібно враховувати при проектуванні системи вентиляції та кондиціонування кафе чи ресторану. І це тільки те, що лежить на поверхні. Насправді нюансів набагато більше.

Проектування

Проектування системи вентиляції та кондиціонування кафе чи ресторану – дуже важливий етап на шляху до створення дійсно популярного закладу. Проектувати краще починати ще на стадії розробки робочої документації та створення проекту по дизайну інтер'єру.

Реалізація проекту

Як створення, так і реалізація проекту вентиляції та кондиціонування ресторану або кафе вимагає точних розрахунків, правильного підбору кліматичної техніки, її професійного монтажу, грамотної пуско-наладки. Навіть невелика помилка, допущена на будь-якому з цих етапів, може обернутися масою проблем:

  • Некомфортні умови в місцях постійного перебування людей.
  • Попадання запахів з кухні в основний зал.
  • Гучна робота, вібрація кліматичного обладнання.
  • Духота або протяги.
  • Порушення цілісності дизайну інтер'єру.
  • Високі експлуатаційні витрати.

Щоб цього не сталося, потрібно довіряти проектування, монтаж, сервіс систем вентиляції та кондиціонування повітря досвідченим професіоналам. Тут ми, компанія Еко Сервіс, сміливо пропонуємо свої послуги, тому що наші фахівці успішно справляються з вирішенням завдань будь-якого ступеня складності. Проектанти підбирають найбільш економічні концепції, монтажники правильно встановлюють все обладнання, а після його пуско-налагодження ми беремо на себе зобов'язання по гарантійному, післягарантійному, сервісному обслуговуванню. У підсумку ви отримуєте ефективну систему вентиляції та кондиціонування, яка виправдовує ваші очікування, працює стабільно, підтримує задані параметри повітряного середовища, створює оптимальний мікроклімат і органічно вписується в інтер'єр.

Устаткування

При облаштуванні вентиляції та кондиціонування в ресторанах або кафе ми встановлюємо обладнання, яке найбільше підходить для цих цілей:

  • Припливно-витяжні вентиляційні установки з рекуперацією тепла фірм Systemair, Salda, TROX, або їх аналоги.
  • Канальні спліт системи брендів Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric, Daikin, Sakata.
  • Мультизональні VRF-системи Mitsubishi Electric, Sakata, Daikin, Mitsubishi heavy.
  • Бляшані та гнучкі ізольовані повітроводи, декоративні повітророзподільні решітки.

Нормативна документація

Проекти виконуються на основі технічного завдання замовника, існуючих архітектурно-будівельних планувань, чинних нормативних документів і державних норм:

  • ДБН В.2.5-67-2013.
  • ДБН В.2.6-31-2006.
  • ДБН А.2.2-3-2012.
  • ДБН В.2.5-67-2013.
  • ASHRAE, Eurovent.

Технічні рішення, прийняті в робочих кресленнях, відповідають вимогам екологічних, санітарно-технічних, протипожежних та інших діючих норм і правил, забезпечують безпечне функціонування в передбачених робочими кресленнями умовах.

З усіх питань телефонуйте:

Київ: (044) 362-63-20

Черкаси:(0472)56-05-15

Харьків: (057)7-510-515

або пишіть: